Stupid! I love you


CLICK THIS COVER FANFICS TO READ IT :)

Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hai semua :D Harapnya semua sihat sejahtera. Semua puasa penuh kan? Ha, jangan tinggal puasa tau. Nanti tak raya! :P Salam Ramadhan kepada Muslim seluruh Malaysia. Aku minta maaf sebab lambat ucap. Faham-faham jelah kenapa aku lambat ucap. Update post blogger pun malas. Hehe. :3


Okay, kembali kepada tajuk utama. Itu fanfics atau oneshot terbaru aku. Bukan lagu One Shot B.A.P tu. You only have one chance. Hahaha. Fanfics ni mengisahkan perempuan nerd yang ingin membeli patung beruang di suatu kedai. Namun telah diambil oleh seorang lelaki. Setelah itu, dia berazam untuk mendapatkan balik patung beruang tersebut. Nak tahu selanjutnya? Sila baca di blogger fanfiction aku. Tekan cover fanfics tu.

Aku dah malas nak update post blogger sebenarnya. Demi untuk promote fanfics ni, aku sanggup post hari ni. Kalau tak, aku akan update bila join giveaway, segmen atau contest je. Hahaha, pemalas aku ni. Hehe, harus terima kenyataan nampaknya. :3 Tapi aku ada satu permintaan. Aku harap aku menang Giveaway topup tu >< Eh, satu lagi. Doakan aku dapat keputusan cemerlang dalam PMR :) 


Sekian, terima kasih



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Giveaway Topup Ramadhan fyapelangi.com


KLIK BANNER DAN SIAP. 
HANYA UNTUK 7 HARI !

JOM JOIN BERAMAI - RAMAI !



Hadis riwayat al-Bukhari dan Muslim, yang maknanya :

" Apabila datangnya Ramadhan nescaya dibuka pintu-pintu syurga, ditutup pintu-pintu neraka dan diikat syaitan-syaitan ".


Salam Ramadhan Kareem :)




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

I'm KING Of Followers




こんにちは, 안녕하세요 ,
Assalamualaikum.


Segmen ini dilancarkan oleh AtinVIP sendiri . Dimaklumkan bahawasanya segmen ini sudah pun bermula pada 1 Julai dan berakhir pada 31 Julai 2013 . Tujuan AtinVIP melancarkan segmen ini, bagi memudahkan kita semua beramah mesra bersama blogger-blogger lain yang mungkin kita tidak kenali tetapi ingin membaca kisah/diary kehidupan mereka.



Segmen ini juga dibuat kerana ingin melihat sejauh mana kerajinan kita untuk melawat/blogwalking blogger-blogger lain . Oleh kerana itu , AtinVIP akan menaikkan pangkat anda sebagai " I'm KING Of Followers " kerana anda telah melaksanakan kewajipan anda sebagai blogger.



Jika itu yang anda mahukan menjadi 'KING of follower' . Jom sertai segmen yang AtinVIP lancarkan.





Syarat-syaratnya :



1.  Warganegara Malaysia.

2.  Wajib follow blog AtinVIP , Atiqah , Intan. dan LIKE fanpage di bawah ini : 
     
3.  Buat entry bertajuk Segmen " I'm KING Of Followers "
4.  Copy coding entry yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry.

5.  Tinggalkan URL entry anda ke dalam ruangan komen entry ini.





Pemilihan pemenang dan jenis hadiah: 



1. Melihat jumlah follow blogwalking comment yang paling tertinggi akan memenangi topup RM20

2. Pemenang tempat ke-2 dan 3 akan menangi topup RM10.

3. Manakala tempat ke-4 dan 5 akan menangi topup RM5.

4. 2 pemenang saguhati akan dapat header percuma.

5. 8 pemenang saguhati akan dapat cursor percuma.

6. 5 pemenang saguhati , blognya akan direview.



*Jumlah kesemua pendapatan adalah 20. AtinVIP ingin mencari seramai 20 pemenang bertuah.


#___# Takkan tengok je? Jomlah Join!!!



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Mini Giveaway by DiyanaHani


Click this banner to join this Giveaway
Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hai semua :D Jom join Giveaway ni. Tak rugi. Banyak hadiah. Mini Giveaway by DiyanaHani di adakan bersempena dengan bulan Ramadhan yang akan tiba tak lama lagi. Selain itu, akan merapatkan lagi hubungan antara blogger disamping memberi penghargaan kepada rakan-rakan blogger yang sentiasa menyokong dan memberi tunjuk ajar dalam berblogging. 

Senarai hadiah
-Moustache watch~1
-Perfume~2
-Keychain~3
-Spectacle~1
-Full Edited~1
-Banner GIF~2
-Header~3
-RM5~10
-Hadiah misteri~3
-Brooch+Pin Shawl~3
-Keychain Hp+Klip Rambut-2

Bakal Pemenang
Top Referral(1) dan Random.org  

Apa tunggu lagi!! Jom KLIK dan JOIN ramai-ramai. :)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Remember PMR!


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hai semua :D Harapnya semua sihat sejahtera. Kepada semua para blogger, teruskan melawat blogger aku ya? Thanks. :3 Btw, tolong ya. Kepada blogger yang pakai blogskin tu, kalau takda follower gadget yang macam aku tu, jangan mintak aku follow. Aku dah tak boleh follow. Limit. Harap Maklum. Aku mintak maaf sangat-sangat. Benda ini berlaku tanpa aku jangka. -________- 


Ingatlah wahai manusia, saya ini calon PMR yang terakhir. Okay, merapu. Aku yang patut ingat yang aku ni calon PMR yang terakhir. Tengoklah study pun malas. Haih, apalah nak jadi dengan aku ni? Nasib baik cikgu tambah markah untuk Mathematics. Kalau taaaak, habislah akuuuu. Tengoklah, bila dia tanya soalan science, aku tak tahu. Muahaha, mana taknya, tak study pun. *sengih*

Mengikut apa yang dia kata, Form 4 macam susah je. Essay kena 350. Apa pulak yang aku nak merapu dalam essay tu? Lepastu chapter circle ada sambungan dia yang dinamakan Radion. Aku dahlah lemah dekat circle. Math memang aku lemah. Selalu gagal. Inilah cikgu. Cikgu ajar tak masuk masa form 1. Memang seterusnya akan blur lah aku. Tolong aku weh. Ajar Math. Ajar Science. Ajar semuanya. Aku tak pandaiiiiiiiii. ><


Sekian, terima kasih




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

How to finishing this problem?


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hai semua :D Harapnya semua sihat sejahtera. Aku pun sihat-II aja. Hehe. Sekarang aku tak mula lagi tengok K-Drama. Satgi mulalah gelabah tak tentu pasal. Bilalah aku boleh habiskan episod dia pun tak tahu. Aku tengok K-Drama yang bertajuk "Princess Hours". Bestlah jugak. Tapi bila masuk bab istana tu, bosanlah. Hoho.


Berdasarkan tajuk di atas, bagaimana aku nak selesaikan masalah yang satu ni. Pertama, jauhkan diri daripada lelaki? Kedua, teruskan berdoa dan elakkan bertemu lelaki yang disukai? Eh, macam sama dengan yang satu pun. Teruskan. Ketiga, tenangkan fikiran. Err. Keempat, tidak berhubung dengan lelaki yang disukai. Apa punya idea lah ni. Hahaha. Kelima, menjadi manusia yang dingin. Seterusnya, tidak aku ketahui.

Menurut idea di atas, apa patut aku buat? Hahaha, semua idea tak boleh dipakai. Kerana semua idea tu mengarut belaka. Aku pun mengarut belaka. Huh, whatta. Masalah aku ialah manusia yang mudah jatuh cinta. Kata orang, bila dikecewakan, hati akan keras serta merta untuk menerima lelaki lain dalam hidup. Tapi aku, mudah jatuh cinta dan hati aku lembut. Apabila dikecewakan pun, hati aku tetap begini. Alahai, susahnya -_____-


Sekian, terima kasih




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Busy maybe?


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hai semua :D Harapnya semua sihat sejahtera. Kepada blogger-II, teruskan melawat blogger aku. *sengih* Hahaha. Aku ni PMR, buatlah cara PMR. Ini tak, buat cara free everytime. Understand? Ouh, i don't care. Being rude sometime. Lol. Homework takda hari ni. Okay, happy sikit. Tapi bosan jelah. Malam ni mana boleh baca novel -____- Ayo.


Kembali kepada tajuk asal. Korang tak baca pun takpa. Rahsia aku pun selamat. Yeah, aku keliru dengan perasaan. Siapa yang patut aku suka? Siapa sebenarnya jodoh aku? Aku mohon sangat-II, jauhkan dia kalau dia bukan jodoh aku. Aish, aku takut jatuh cinta. Tapi aku jatuh cinta jugak. What's going on to me? This bad things. Ugh.

Sorang-II buat perangai dengan aku. Buat aku kecewa. Tapi..kawan aku suka dia. Aku benci dia. Sebab? Dia banyak persamaan dengan aku. Aku tak nak jatuh cinta dekat dia pulak. Nanti masalah lain pulak yang datang. Sudahlah nak PMR. Tunggu jelah siapa yang meminang aku nanti. *sengih* Gatal aku ni. Ayoyo. Hahaha.


Sekian, terima kasih






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment