SEGMEN:- MACAM MANA AKU BOLEH MINAT KPOP


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiiii . Korang sihat ? Kalau sihat , Alhamdulillah . Aku nak join satu segmen ni . Tajuknya SEGMEN :-MACAM MANA AKU BOLEH MINAT KPOP ? . Nak join sila click banner tu . Tapi hari nilah hari terakhir segmen tu . Takpalah . Aku jadi yang terlast join segmen ni . Jangan marah eh ? xDD Okay , jom mulakan .


Gambar tu tak termasuk . Sengaja je letak okay ? Takpa kan ? Aku mula minat KPOP ini pada sekitar tahun 2009 atau 2010 . Aku tak ingat . Aku minat KPOP ini disebabkan kakak aku yang menunjukkan salah satu video daripada band Super Junior . Kiranya artis pertama yang aku minat adalah Super Junior . Video tersebut bertajuk Sorry Sorry . 

Sebenarnya aku minat KPOP dari segi tarian dan nyanyian . Kalau di Malaysia jarang nampak tarian macam tu kan ? Aku minat sangat tarian diorang . Berbagai jenis tarian yang ditunjukkan dan membuatkan MV tersebut nampak menarik . Selain daripada itu , aku minat KPOP sebab lelaki dalam band tu handsome dan smart . Mungkin ramai yang minat disebabkan tu . 

Okay , itu ajelah . Kalau tanya macam mana dan pasal apa korang minat itu ajelah yang aku boleh bagi . Aku pun takda idea sangat nak buat karangan . BM pun aku dapat B . -.- Satu lagi , aku minat KPOP sebab diorang menari dan menyanyi lain dari Malaysia buat . Lagipun , aku suka lagu rancak . Lagu dekat Malaysia kebanyakkan mendayu-dayu . 

Sekian ,
Ppyong




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Woot woot


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiii . Korang sihat ? Kalau sihat , Alhamdulillah . Kalau tak sihat , pergi makan ubat dan berdoa bagi umat Islam . Bagi bukan beragama Islam makan ubat je . Aku sekarang sihat jaa . Aku lama tak post dekat blogg ni . Sorry . Aku sibuk dengan Hari Raya AidilAdha tu . Hampir setiap hari makan daging jawabnya . Banyak daging yang saudara sepupu bagi . -.-


Aku ada buat video :DD Tapi video ini untuk group MKR . Nama-II member MKR . Tapi ada yang aku lupaa taip . Vangang -.- Aku mintak hampir seminggu dan tangguh untuk video tu . Tapi depa tak bagi . Tapi aku rasa bersalah bila ada nama yang takda . Apa aku nak buat ? Aku mana reti edit balik . Jadi tengok ajelah . Jangan marahh . Aku tak sengaja . Kay , jom tengok :DD


video

Enjoy tau dengan video ni walaupun takda nama korang . Third time aku buat video dan masih tak boleh improve . Hadoii ~

BAI



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Aku Takut Kehilangan Dia


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiiiii . Korang apa khabar ? Sihat ? Kalau sihat , Alhamdulillah . Kalau tak sihat , makan ubat dan berdoa . Same word like before . -.- Sebelum aku teruskan post jiwang aku , aku minta korang jangan baca boleh ? Aku malu tapi aku nak post sebab aku takde kawan nak diceritakan . Blog is my life and my friend . Blog also like my diary . 


Yeah , semalam aku dah tukar nombor ke celcom . Maxis masih dipakai . Aku beli nombor celcom sebab senang aku nak text . Crush dengan kawan aku pakai celcom . Bila text guna maxis hampir 10 sen . Duit aku boleh habis kalau terus macam tu . Celcom dengan celcom 1 sen je . Murah *O* Boleh aku text banyak-II dengan crush aku xD ;A;

Tengok tajuk post tu -.- Ya , aku takut kehilangan dia . Aku takut dia dimiliki oleh orang lain . Aku takut dia tinggalkan aku buat selama-lamanya . Aku takut semua tu terjadi . Bila aku dah sayang sangat dekat orang tu , aku akan fikir sejauh ini . Apa patut aku buat ? TT__TT Apa-II aku akan terus berdoa agar kau bahagia di dunia dan di akhirat :)

Aku mesti kuat walaupun dia sudah tiada pada masa akan datang . I'm must stand up ! 

BAI

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Exam Tamat


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiiiii . Selamat Tengahari lol xD Korang apa khabar ? Sihat ke ? Alhamdulillah kalau sihat . Kalau tak sihat , pergi makan ubat cepatt-II . Berdoalah sekali . Kalau teruk tu aku tak taulah . Ikhtiarlah ye . Gambar tu comel kan ? My boy lol -.- Kay , aku banyak perasan ah . Nasib takde sesiapa baca xD


Aku habis exam ! /buat muka comel/
Aku dah habis exam . Yeayy-II ! Tapi aku risaulah dengan markah math . --' Aku rasa susah sangat soalan math tu . Lagi-II math paper 2 . Memang buat kepala pening haa . Nak cekik-II je cikgu ni . Apehal susah sangat ? Kay , aku sorang je rasa susah sebenarnya -.- Tapi science aku lulus ! /jerit kuat-II/ *O* Alhamdulillah .

BAI



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Habis exam math


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo 

Haiiiiiiii . Apa khabar ? Sihat ? Kalau sihat , alhamdulillah . Kalau tak sihat , pergi cepat-II makan ubat . Lol , lama kan aku tak update blog ? Sorry sangat-II . Fanfics pun aku buat tak tau je . Aku sibuk dengan exam sebelum ni . Minta maaf banyak-II eh ? Kepada sesiapa yang dah follow aku , thanks . :)


Aku dah lepas exam Math . Yeayy-II . Dah boleh layan facebook dengan blogger . Tapi KH , PK dengan PS tak habis lagi . Ceh -.- tension den . Doakan aku lulus math . Aku tak nak gagal lagi . Sudah cukup cukup sudah . Sampai disini saja . Kay , merepek dah aku . Apa-II pun , terima kasih kepada sesiapa yang baca fanfics aku ;)

BAI



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Lalala


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiiiiii . Korang apa khabar ? Sihat ? Kalau sihat , alhamdulillah . Kalau tak sihat , makan ubat dan berdoa . Formal kay formal -.- Haha . Aku exam pun online lagi . Memang relaks betullah aku ni . Gagal mampoih aku -_- Memang cari pasal betul . Dahlah esok sains . Aduh -.- Harap-II aku boleh yang terbaik . Doakan aku eh ? :D

Sesiapa yang mempunyai penyakit sakit jantung jangan tengok xD


Lol , gambar tu tak seram mana pun . Aku edit je . Bosan sangat lol -.- Tengok font dekat gambar tu . Tinggal sekerat je . Hampeh betul photoscape tu =.='' Photoscape tu buat gambar aku jadi tak seram doe -.- Nasib je korang kali ni . Lain kali aku buat bagi seram lagi . Haha . Memang gila dah aku ni xD

Aku nak buat oneshot lagilah . Tapi tak tau nak buat tajuk apa . Korang nak tolong tak ? Haha . /buat muka tak malu/ Tapi kalau aku buat fanfics jenis drama memang penat aku . Yang lama pun aku tak siapkan lagi . Idea datanglah secepat mungkin ! Idea ni kerja lari je . Hoho , idea -.- idea -.- Terima kasih ye kepada sesiapa yang baca fanfics aku tu :D Anda memang baik ! xD

BAI


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Esok sekolah


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiii . Apa khabar ? Sihat tak ? Kalau tak sihat , makanlah ubat dan berdoa untuk kesejahteraan hidup . Kalau sihat ucapkan Alhamdulillah . Formalnya aku -.- Kay , skema . Aku tau . Dah ramai kata aku skema weh . Sadlifeuu ~ Tapi memang betul pun -.- Aku memang skema tambah pulak nerd . Haha , aku tak pandai bergaya pun xD

Lol , setelah seminggu aku cuti PMR , esok dah kena sekolah . ;AAA; Never believe it . Lepastu periksa pulak . ;AAA; Aku langsung tak study . Memang cari nahas betullah . Aku takut turun kelas , tapi aku masih dengan blog dan facebook . /hentak kepala dekat dinding/ Aku memang cari nahas dengan mak dengan abah aku . Aku risau sebab mak dengan abah aku langsung tak tau keputusan penggal kedua . Dua gagal weh . Dalam sejarah aku tak pernah lagi ada dua gagal . :'( Sadlifeuu ~


Itulah fanfics yang aku nak buat semalam . Oneshot punya . Ini My Secret versi japanese . Tapi . . tapi versi japanese ni sad ending . Versi Korean happy ending . Aku tak taulah sama ada korang akan rasa sedih ke tidak masa baca fanfics . Aku harap sangat ada orang baca dan sedih sekali xD Semalam memang aku tengah sedih . Oh my Crush ! -.- Dia abaikan aku lol . Kay , bacalah untuk tau ceritanya . Komen sekali tau O.O

BAI





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

My Secret [One Shot]


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiiiii . Korang sihat ? Kalau sihat , Alhamdulillah . Kalau tak sihat , makan ubat dan berdoa . Kay , aku pun serius benci dengan perubahan blog ni . Nak mengedit dan menulis post sedikit payah . Tempat menulis dirasakan terlalu kecil dan sempit . Errhh , blog pun nak perubahan macam facebook ke ? Facebook pun aku benci . Sekarang nak aku benci pulak dengan blog ? Haih , terpaksa jelah -.-


Okay , aku ada buat one shot . Aku tak tau kenapa aku pilih Kim Myung Soo . Haha , disebabkan dalam komputer aku tersimpan gambar Myung Soo tengah berdiri kot . Gambar lain takde pun . Tension aku nak pilih watak ni . Mula-II aku nak ambik Lee Min Hyuk tapi gambar berdiri dia takde . Hampeh siot . Silalah baca untuk mengetahui kisahnya . 

Aku teringat nak buat satu lagi one shot . Tapi versi jepun . Aku letak nama Yuichiro Kato dengan Nanajima Kana . Lol , aku bersemangat gila nak buat tadi tiba-II one shot pertama aku takde siapa baca . Disebabkan aku tak promote takdelah orang nak baca . Takpe , petang ni aku buat one shot tu sekali nak sambung part Danger Love . Okay , baca tau xD

BAI

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Dah siap


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo 

Haiiiiiiiiiiii . Korang sihat ? Alhamdulillah , kalau sihat . Kalau tak sihat , silalah makan ubat . Aku pun sihat aje . Aku post pendek je hari ini . Mood aku tak elok sikit . Aku pun tak tau kenapa . Aku happy sikit sebab dia ambil berat jugak pasal aku malam tadi^^ Orangnya dirahsiakan . Hoho . 

Aku dah siap buat fanfics trailer . Aku ambik To The Beautiful You trailer je . Hoho . Senang je kan ? Muahaha xD Walaupun aku ambik dekat situ tapi bagi tetap susah . Gila dah otak aku tengok trailer tu . Kay , tak menjadi . Untuk fanfics pertama , aku teringin jugak nak buat trailer . Tengoklah kalau ada video yang sama dengan apa yang ada dalam fanfics tu .




BAI




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Danger Love Part 5 diupdate


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiiiiii . Korang sihat ? Kalau sihat , Allhamdulillah . Kalau tak sihat , makan ubat . Kay , ayat yang sama . Aku pun tak tau macam mana nak mula ayat . Dalam karangan pun , pendahuluan aku cikai je . Hoho , tu pun cikgu puji aku pandai buat pendahuluan . Itu disebabkan aku memang suka baca novel , komik , atau apa-II aje cerita . Tapi kalau buku study aku malas . Harap maklum . xD


Danger Love Part 5 aku baru update semalam . Semalam aku merajinkan diri untuk update . Idea pun datang tiba-II hari tu . Hoho , aku berharap sangat ada orang baca dan komen fanfics tu . TT__TT Aku tau fanfics tak oshem macam fanfics orang lain . Sebab tu aku malas nak update . Aku macam putus asa nak update sebab takde orang baca part hari tu . Then , dengan sedih aku padam episod tu . Aku buatlah yang baru . Aku harap ada orang baca dan komen fanfics semalam tu .

Fanfics Stand Up tu nanti aku update . Aku nak buat fanfics trailer dulu hari ni . Tengah try tau . Sebelum ni aku mana pandai buat video . Hari tu aku ada buat sekali , tapi tak oshem ! Hoho , nevermind . Untuk fanfics trailer aku buat yang terbaik . Silalah menunggu lagi . Sila bersabar ya^^

BAI




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thankies thankies


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiiiiii . Apa khabar semua warga blogger ? ^^ Alhamdulillah jika anda masih sihat sejahtera . Kay , skema je . Korang tak bosan ke dengan blog aku ? Hoho , aku dah lama tak update blog dan hias blog ni . Masih lawakah blog ini ? Aku terasa blog aku tersangat buruk -.- Haha , nevermind . Asalkan aku akan tetap setia dengan dunia blog xD My world at this blogger , dear . :D


Haa , tengok atas tu ? Kenal blog siapa ? Haha , blog akulah tu . Aku terima kasih banyak-II kerana menulis post tentang blog . Aku dah tak nampak pun apa yang kpop dalam blog aku -.- Yang aku tau lagu jelah xD Ah , whatever . Apa-II pun terima kasih . Kalau nak ke blog dia tekan je gambar tu , okay ? Ramai-II pergi follow blog dia ! xD 

Untuk fanfics semalam tu aku ucapkan banyak-II terima kasih kepada sesiapa yang komen tu . Insyaallah , aku akan buat secepat mungkin . Aku pandai ke ubahsuai ? Ngee xD Aku akan cuba sebaik mungkin untuk ubahsuai . Mungkin fanfics ni akan melebihi episod 16 . Hoho . Buat sementara ni aku nak sambung fanfics lama . Dah lama aku tak update . Sorry :)

BAI



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

To The Beautiful You End !


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiii . Korang sihat ? Kalau sihat , alhamdulillah . Kalau tak sihat , makan ubat . Dan jangan lupa berdoa^^ Dah lama kan aku tak update blog ni ? Sudah bersawang-sawang dah blog ni . Haha . Tengok sekarang aku dah malas nak buat post banyak-II macam dulu . Kesian visiters blog aku xD

Nampak gambar atas tu ? Yep , diorang Kang Tae Joon dan Gu Jae Hae . Mesti ramai dah tonton kan ? Nama sebenar diorang Minho dan Sulli . Aku minat Minho ! Minho handsome O.O Aku suka lelaki cool . Minho cool kan ? Minho romantik jugak . xD Haha . Merapu bebenor aku ni ! xD


Kalau aku buat fanfics ni korang nak baca tak ? Cakap cepatt ! Haha . Aku tengah merancang ni . Okay , nama hero dia Minho . Nama heroin dia Sulli . Aku buat fanfics ni berdasarkan drama To The Beautiful You . Aku akan ubahsuai sikit-II apa yang ada dalam drama tu . Aku jugak akan buat fanfics trailer video untuk fanfics ni . Okay ? Fanfics trailer tu aku akan cuba sebaik mungkinlah . Coming soon . . Sentiasalah melawat fanfics blog aku . xD 

BAI



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Aku nak buat video ?


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiii . Korang sihat ? Kalau sihat , alhamdulillah . Kalau tak sihat tu makanlah ubat macam doktor suruh . Doalah sekali kalau nak sihat eh ? Hehe . Sesiapa yang masih bersekolah , harapnya hari ni persekolahan berjalan dengan lancar . Bagi sesiapa yang exam , SEMOGA BERJAYA ! :)


Aku tengok orang buat video macam best je kan ? Teringin sangat nak buat video . Ini aku try download apa yang patut untuk buat video . Harap-II menjadilah kan ? Kalau menjadi aku tunjuk dekat sini . Korang pulak jangan lupa blogwalking dekat blog comel aku ni ? Hehe . Aku tau perasan -.-

BAI



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Welcome October !


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiiiiiiii . Korang sihat ? Kalau sihat , alhamdulillah . Aku bersyukur sangat kerana dipanjangkan umur sampai sekarang . See ? Sekarang dah bulan October . Bulan September telah pun habis semalam . Right ? Harap-II korang dah buat yang terbaik bulan September tu .


Korang ingat kan aku pernah masuk segmen tangkap followers sebanyak mungkin ? Haa , sorry tau . Aku tak aktif pun dalam blogwalking ni . Aku tak taulah kenapa dengan aku . Boleh pulak jadi malas follow dan blogwalking . Kepada sesiapa yang aku tak follow lagi sila inform dekat chatbox . Senang aku nak tekan link . Kalau dekat komen , nak tekan link blogger korang pun payah -.- Tolong ingatkan tau ! :D

BAI



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment