Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin



Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiii . Korang sihat ? Baguslah kalau sihat . Aku join segmen lagi ! Haha . Lamanya tak join apa-II segmen atau contest . Betapa malasnya aku nak edit blog ni . Hoho . Takde masa kay . Fahamilah keadaan aku sekarang . Nak dekat exam pun masih online . -.- Jomm sambung sebelum aku merepek . 


Followers aku tak banyak sebab kebelakangan aku jarang blogwalking . Jadi aku nak meriahkan balik blog dengan join segmen ni . Korang pun join sekali segmen ni eh ? Tak rugi ye . :)


Tamat Segmen : 30 September 2012 pada 11 malam 

Sayonara~



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

My crush kay


JUST A JOKE !


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Try download RealPlayer


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo 

Haiiiiiiiiiiii . Korang sihat ? Aku sihat . Alhamdulillah . Kepada yang tak sihat tu makanlah ubat walaupun tak sedap eh ? Kepada yang ada penyakit teruk tu , tolong jaga penyakit tu . Aku takut tengok orang yang ada penyakit ni . Jangan lupa makan untuk terus hidup . Jangan lupa jugak untuk berdoa . ^^V


Hoho . Hari ini aku try download realplayer . Sebabnya cuma satu kay . Aku nak download drama korea . Haha . Aku tau aku takde kerja . Aku dah tak tau nak buat apa . Seriously , facebook sedikit bosan . MKR pun ada yang ignore aku . Dan budak tu sibuk study untuk exam . Aku keseorangan . ;~; 

BAI





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Comel kucing ni


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiii . Korang apa khabar ? Sihat tak ? Aku macam biasa . Bilalah nak sihat ni ? Penat pegang tisu ke sana ke mari . Hoho . Ayat terabur . Kucing tu comel kan ? Kucing akulah tu . xDD Haha . Tak eh . Tu kucing boyfriend aku tu . Ceh , merapu apalah aku ni . Tu kucing hyung akulah . Comel >,< Rasa macam nak cubit je . 


Kay , itu tuan punya kucing tadi tu haa . Handsome tak tuan dia ? Tak kan ? Haha . Korang tengok kucing tu . Dah macam patung aku tengok . Tuan dia kejam meh . Edit kucing tu macam patung . Hoho . Tuan dia pergi cium ketiak kucing ni asal entah ? e.e Aku taulah kucing kau wangi . xDD 

BAI



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Kau makin nakal ?


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiiiii . Korang sihat tak ? Haa , sihat kan ? Aku macam biasa . Aku taulah aku cakap sorang-II . Takde sesiapa punya komen . Ada yang puasa enam tak ? Aloh , rajinnya . Aku tak boleh lagi puasa enam . Puasa ganti pun tak lagi . Hoho . Payah lagi dengan keadaan aku sekarang .


Untuk Mai , kalau kau buka blog aku . Aku mintak maaf . Aku pun sayangkan dia . Tapi kau nakkan dia . Aku tak kisah . Aku dah sedia kehilangan dia . Aku rela berkorban demi kebahagiaan . Kau lebih pandai jaga dia . Kau pandai jaga hati dia . Tapi aku tak mampu . Aku rasa aku dah banyak kali buat dia terluka . Aku harap sangat , kau dapat buat dia bahagia . :D


BAI




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Bolehkah kita jadi seperti dulu ?


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiiiiii . Korang sihat tak ? Anggota dalaman aku sihat . Tapi Anggota luaran aku tak sihat u,u Kalau korang sihat , alhamdulillah . Cuti ni korang pergi mana-II tak ? Aku tak nak pergi . Selagi muka aku tak okey , aku takkan pergi mana-II . Malu kay .


Buat tak tau je dengan gambar tu . Aku main cari then paste je . xDD Aku harap sangat kita boleh jadi macam dulu . Bulan lepas . Takde siapa tau tentang kitaa . Semuaa tentang kita , kita dua je tau . Tapi sekarang dah tak boleh . Aku asyik kena buat dosa kering je -.-

Kali ni ada orang ketiga . Weh , silap aku . Aku pergi bagitau kau . Kau pun sayangkan dia . Aku rasa bersalah sangat kena tipu kau . Aku memang dah anggap kau kawan aku . Tapi aku tak boleh terima kau rapat dengan dia . Bukan aku nak dia milik aku seorang . Dia milik Yang Berkuasa . Tapi aku sayangkan dia . Jadi aku rela tipu kau . Aku pun tak nak kau sedih :')

BAI



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Music


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiii . Korang sihat tak ? Aku sihat . Alhamdulillah . Kepada sesiapa yang tak sihat makan ubat ye . Kalau dah makan ubat tu , janganlah mengharap sangat dekat ubat tu boleh sihatkan korang . Berdoa sekali . Ingat tu ;)

Aku suka dengar lagu . Korang suka dengar lagu ? Mesti ramai orang suka dengar lagu kan ? Ikutlah korang suka lagu macam mana kan ? Aku suka lagu K-POP . Semestinya itu o.O xD Dulu-II tak kenal lagi K-POP . Kalau tak kenal tu aku minat lagu indonesia , melayu dengan inggeris . Tapi minat biasa-II je .


Itu lagu kesukaan aku . Aku pernah tunjuk kan lirik lagu ni ? Haa , mesti tahu . Yang tak tahu mungkin tak menjelajah blog aku ni . Aku tau ._. Blog aku ni dah lama tak diedit . Jadi biasa jelah . Aku pun malas dah nak edit blog . Cetek dah otak aku nak fikir untuk tema blog ni . Dengan blockqoute yang tak jadinya . Huh -.-
BAI

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Aku takde idea


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiii . Weh , korang sihat tak ? Haha , aku sihat aje . xD Hoh , hari ini aku tak jadi puasa . Sebabnya cuma satu . Aku nak rasa masakan kawan aku . Hari budak-II ERT masak . Yang bagi dekat aku cuma kawan meh . Aku rasa salad buah-buahan . Nyummm ! Sedap .


Weh , kitorang dah berbaik . Kan bestie . Aku dapat kawan baru pulak tu . o.O  Nama dia Mai . Kitorang sama-II sayangkan domo . Hah , dia orang ketiga . Haha , lawak je . Tapi takpe . Aku akan tetap anggap kau bestie walaupun hati sedikit jeles . It's okay . I don't want to care . 

BAI



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Aku jeles


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiii . Korang sihat tak ? Aku sihat jaa . Alhamdulillah .^^ Harapnya korang pun macam tu . Esok sekolah weh . Tak boleh nak tidur lewat . -.- Tak best k , tak best . Gotong royong pulak tu . Aku dahlah memang pemalas bab-II macam tu . Tapi pergi jugaklah . Duduk rumah pun bosan je . u,u


Kau online hari ni . Yeayy-II . Kau baru keluar dari hospital . Wehuuuuu ! K , aku gilaa . Aku baru je di-approve masuk MKR . Best jugaklah . Tapi aku terasa lagi . Malaslah nak bagitau kau . Nanti kau terasa pulak kan ? Takut pulak penyakit kau makin teruk . Kau balas komen budak perempuan tu . Then , kau balas chat aku cuma sikit je . 

Siapa tak terasa kalau orang yang kita suka ignore macam tu ? Aku post dekat MKR pasal tu baru kau nak start chat dengan aku . Mesej pun tidak . K , aku tak faham dengan perangai kau . Makin hari perangai kau makin pelik . Kau dah berubah :'( Kenapa macam tu ? Tak pasal-II hari-II aku menangis sebab kau . Aku dah penat jadi macam ni . Stop it ! :'(

BAI



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sexy , Free and Single lyrics


[All] Every single day I try
Jeongmal geoui da wass-eo
We get closer to a good time
Silyeondeul-e Say goodbye
Oh! 

[Siwon] Sexy, Free & Single
Ijen junbineun wallyo
Sexy, Free & Single
I'm ready too, Bingo

[Donghae] Hei nuguna swibsali gatneun geon
Jae mi eop ja na jom deo nopge sege lalalalalala
[Kyuhyun] Wieseo bwa gyeondyeonaen jaga kkaedadge
Doeneun geon jom deo beotyeo beotyeo lalalalalala

[Sungmin] Nae saram-a saram-a nal deo mid-eojwo
[Sungmin/Leeteuk]Nan deudieo Wake up sumyeon-wilo
[Ryeowook] Gin silyeon-e deo gip-eojyeo nadawojyeo
[Ryeowook/Leeteuk]Ijen Upgrade da-eum daggyeol naga oh

[All/Eunhyuk] Sum-i chage dallyeowa meotjige kkeutnaen 
Geudae Have a good time, oneulmankeum Party time
[All/Leeteuk] Gaseum-i yodongchineun seungrireul ma bwa
Ijeneun Have a good time, nuga geudael maggena oh

[Donghae] Sexy, Free & Single
I'm ready too, Bingo
Sexy, Free & Single
I'm ready too, Bingo oh
[All/Donghae]Yeogsi bullihan hwagryul-e majseo
Geobnaeji malgo
Yeogsi bullihan hwagryul-eun
Kkeutdo an bwado Bingo oh

[Eunhyuk] Mugeobdago museobdago pogihajineun ma
Ijebuteoga jinjja nananananana
[Yesung] Nuguna hanbeonjjeum da gyeokk-eo boneun geoppun
We fail, We lose, To win
Dulyeowohaji mal-a

[Donghae] Nae saram-a saram-a nan deo 
Ganghaejyeoss-eo [Donghae/Leeteuk]Yeah! deudieo uri, Time for romance
[Kangin] Deo meosjin kkum-eul hyanghae tto nal-agagess-eo
[Kangin/Leeteuk]Dasi Upgrade jikyeobwa, matgyeobwa
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/s/super_junior/sexy_free_single.html ]
[Sungmin] Nan jeomjeom daedamhae jineungeol
[All] Sexy, Sexy, Sexy
([Ryeowook]Oh~)
[Ryeowook] I geochin sesang-eul maju han chae ([Kyuhyun] Too hot)
[Leeteuk] Junbidoen jaman aneungeol
[All] Sexy, Sexy, Sexy
([Ryeowook]Yeah~)
[Kyuhyun] Yeogin kkeutdo eobsneun byeonsumankeum Have Fun! 

[All/Siwon] Sum-i chage dallyeowa meosjige kkeutnaen 
Geudae Have a good time, oneulmankeum Party time ([Yesung] Party Time~)
[All/Shindong] Gaseum-i yodongchineun seungrireul mas bwa
Ijeneun Have a good time ([Yesung] good time~~), nuga geudael maggena oh

[Donghae] Sexy, Free & Single
Nan jom gwaenchanh-eun namja
Sexy, Free & Single
Neon jom daedanhan namja oh
[All/Donghae]Yeogsi bullihan hwaglyul-e majseo
Geobnaeji malgo
Yeogsi bullihan hwagryul-eun
Kkeutdo an bwado Bingo oh

[Yesung] I sesang kkeut-eseo
Tto han beon sum-eul dolligo
[Kyuhyun] Nal jikyeojun saram sojunghan mid-eum-eul
Ganjighae gidaehaedo joh-a
Let's go

[All/Donghae] Sexy, Free & Single ([Kyuhyun] Oh oh! )
I'm ready too, Bingo ([Kyuhyun] Yeah! )
Sexy, Free & Single
I'm ready too, Bingo ([Kyuhyun] Oh Yeah! )
[All/Sungmin] Sum-i chage dallyeowa meosjige kkeutnaen
Geudae Have a good time ([Yesung] Geudae Have a good time), oneulmankeum Party time ([Yesung] Party Time)
[All]Gaseum-i yodongchineun seunglireul mas bwa ([Kyuhyun] seunglireul mas bwa)
Ijeneun Have a good time ([Kyuhyun] good time), nuga geudael maggena oh ([Kyuhyun] Oh! )

[All/Siwon] Sexy, Free & Single
I'm ready too, Bingo



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Kau sihat ?


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiiiiiii . Korang sihat ? Aku sihat . Alhamdulillah . Nak puasa ganti ! Nak puasa ganti ! Tapi tak boleh pulak hari ni . Tiba-II ABC . Bila aku ada mood nak ganti puasalah ABC datang . Tak bagus betullah . Haih , bila pulak aku boleh ganti puasa ? -.-


Kau sihat di sana ? Kenapa tak ikut cakap doktor ? Haaa , sekarang kan dah duduk hospital . lol , kenapa kau sakit teruk sangat ? Aku sedih . Aku cuma mampu berdoa untuk kau dekat sini . Nak melawat . Tapi takde transport . Mak dengan abah tak pernah tau aku kawan dengan kau . Aku takut . Apa akan jadi kalau mak dengan abah tau ? Apa akan jadi jika aku tak melawat kau ? Kedua-duanya amat menakutkan . Sukar untuk melakukan pilihan .

Hari ni kau tak text aku pun . Aku risau :') Kau masih okey di sana ? Ya Allah , tolong beri kekuatan kepadanya ketika menghadapi sebarang kesakitan dan juga ketika pembedahan . Aku ingat , kau cakap kau tak nak operate . Aku faham . Operate tu sakit kan ? Aku pun tak pernah kena rawat dekat hospital . Kenapa tak jaga kesihatan ? Now , aku risau kalau jadi apa-II dekat kau . Apa-II pun aku selalu doakan yang terbaik buat kau . :')


BAI




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment