Tegur aku ?


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo 

Haiiiiiiiiiiiiiiiiiii . Apa khabar warga bloggers ? Aku ? Khabar baikkk . Hari ni sekolah memang gempakk beb . Mentang-mentang hari ni PJ semua pakai baju PJ . Kan bulan puasa . Tapi yang pakai baju PJ okey lagi . Hari ni siap ada orang bawak bola lagi . Cikgu tak bagilah katakan . Selamba diorang je main bola dekat padang macam orang tak puasa . Aku confirm tak ikut sebab pakai baju sekolah . Hehe . Ikut peraturan xDD

Tegur aku elok-elok
Orang ni bagus . Tegur tu biarlah sopan . Guna ayat pun okey . Aku pun okeylah . Kalau tegur elok-elok confirm aku dengar . Kalau ada orang tegur korang pakai ayat elok , tegur pun elok takdelah nak naik angin kan ? Kalau tegur elok-elok takde siapalah nak marah . Orang dengarlah . Nabi pun tegur elok-elok . Nabi pun tegur pakai ayat bagus-bagus . Manusia tak taulah kan . Maklumlah hot tempered .

Tegur serupa cari gaduh
Aku memang nak tegurlah orang macam ni . Tadi pun ada sorang kawan aku . Tegur dia style macam nak cari gaduh . Masa tu aku tengah bad mood . Nasib baik aku tak melenting masa tu . Pakai ayat pun habis style . Aduhh~ Payahkan kalau ada orang macam ni . Tegur je guna ayat style . Suara nak tegur pun memang stylelah . Bulan-bulan puasa pulak tu . Memang nak batal puasa agaknya diorang ni .


Jangan tegur orang macam tu lagi . Kalau orang tu ada buat salah tegur elok-elok jelah . Nabi pun tegur elok-elok . Pakai ayat pun memang bagus . Padahal orang yang buat salah dekat nabi tu banyak sangat . Takde pun nabi nak melenting tak tentu pasal . STOB BE ANNOYING ! I remind all of you .

BAI


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 comment:

masyi said...

kdg2 style org dh memg macmtu...sush klu nak dibendung kan...k lah...done follow yer...

Zufar Najib said...

style lah sangat kan haha. read mine too :D