30 June 2012


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiii . Nampaknya bulan June nak habis . Bulan Julai pula akan tiba . Pejam celik pejam celik nak habis dah bulan June . Perghh , cepatnya . Hari yang berlalu haruslah digunakan sebaiknya . Harapnya begitulah aku .

Jadual kelas sudah diubah . Nampaknya jadual kali ni merbahaya untuk aku . Sejarah aku tak siap lagi . Cikgu suruh buat sampai BAB 8 . Aku masih BAB 6 . Dahlah panjang berjela . Mampu ke aku habis ? Ah , menyusahkan . Cikgu tak bagi pun buku hijau lepastu suruh buat BAB 8 sampai habis . Gila ah !

Minggu ni jugak merupakan minggu sukan . Harap harap berjalan dengan lancar . Aku jugak berharap cikgu kelas aku sibuk-sibuk . HAHA . Kejam tak aku ? Aku pun tak mampu nak tanggung kerja rumah yang makin lama makin berlambak . Aku pun makin rimas tengok kerja sekolah ni . Geo pun tak siap . Math pun tak siap . Weh , boleh gila ni ! -.- 

Boleh lagi aku duduk depan laptop dengan kerja sekolah yang berlambak ? Memang selamba . Padahal takut . Habis menggeletar lutut kaki aku . Doakan esok sekolah sibuk . Aku pun selamat . tsk . Sememangnya kejam diri ni . lolXD Makin lama makin merepek . 

BAI


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

KPOPERZ level 3


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiii . Korang faham ke dengan KPOPERZ level 3 ? Ceh , aku tahu ramai yang tak faham . Jika anda terbaca sila baca sampai habis . Aku takut adalah nanti salah faham . Aku dah bagi amaran sebelum korang baca . Scroll ke bawah .

Aku mula suka KPOP mungkin darjah 6 ataupun darjah 5 . Aku memang tak pasti tentang benda ini . Mula-mula aku suka biasa-biasa je . Tak macam sekarang ni . Dulu tu unnie aku yang ajar . Unnie aku tunjuk satu video yang dikatakan video cina . Padahal video korea . Hehe . Nak buat macam mana permulaan katakan . Video tu bertajuk Sorry Sorry by Super Junior . Unnie aku kata dalam kelas dia ramai nyanyi lagu ni . Jadi unnie tunjuklah dekat aku . Aku pun trylah sekali . Best gila . Super Juniorlah band pertama aku suka mula-mula tu .

Form 1 tu kira level 2 lah . Yang ini aku mula meningkatlah . Yang ni unnie jiran sebelah aku pulak yang tunjuk . Aku pun tengoklah sekali apa yang dia tengok . Unnie jiran sebelah aku buka video girl's band . Aku mula-mula mana minat girl band ni . Jadi dialah yang mengajar . Unnie tu buka video yang bertajuk Oh ! by Girl Generation . Kiranya Girl Generation tu first girl band yang aku suka . Memang bestlah video tu . TERBAIKKKK !

Form 2 tu kira level 3 pulak . Memang tahap kemuncaklah kan . Aku mula minat korean gila-gila . Aku jugak mula mengenali kawan-kawan korean dalam facebook . Maksudnya kawan yang minat koreanlah . Level 3 ni aku minat Infinite . Hehe . Bias terbaru aku ada dalam group tu . Namanya Kim Myung Soo . Memang cute dan handsomelah . Aku mula mengenali diorang ni dalam video Paradise by Infinite . Memang bestlah . Sekarang dah banyak sangat group yang aku minat . Aku dah jadi E.L.F , Inspirit dan Melody . Group perempuan tak dikira . Exo tu aku tak berapa minat because teringat video MAMA by EXO-K . Tension gila bila fikir pasal video tu .

Kalau orang yang mula menceburi untuk menjadi KPOPERZ tu minatlah terus . Jangan minat sikit-sikit lepastu tak suka dah . Aku tak suka KPOPERZ macam tu . Sebabnya mula-mula minat lama-lama kutuk-kutuk . Really annoying . Sesiapa yang telah menjadi KPOPERZ teruskan minat anda dalam sesuatu group . FIGHTING KPOPERZ . Sabarlah dengan kutukan yang akan diterima oleh Anti's KPOP . Diorang jelez . Biar dekat diorang . Kita diam dan sabar dengan Anti's KPOP . Maju KPOPERZ ! [Panjangnya entri aku] XDD





Ppyong



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Hari Koperasi


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiii . Pergi sekolah pun tak belajar . Ceh , boring gila -.- Aku bawak henfon pun boring . Cikgu jeling kiri kanan sampai aku pun gelabah nak bawak keluar TT__TT Aku cucuk jugak mata cikgu . Tahu-tahu kitorang bawak henfon . Nasib tak kena rampas . Menggeletar aku kalau kena rampas . Huh . Lain kali aku mesti hati-hati kalau nak bawak henfon pergi sekolah .

Weh weh weh hari ini sekolah aku ada hari koperasi . Nak buat majlis pun lembab . Kena ada ucapan dari macam-macam pengarah . Aku bukannya teringin dengar . Terpaksa jugak menadah telinga dengar ucapan-ucapan serupa politik . Sekolah aku buat majlis hari koperasi simple-simple je . Mana buat megah macam sekolah lain . Typo je ayat aku lol .

Lepastu ucapan tu ada lah macam bicara berirama . Kawan aku masuk weh -.- Tapi sayang suara diorang tak jelas . Apelah ==' Aku dengar macam best tapi suara diorang tak kuat dan tak jelas . Aku pun dengar suka suki jelah . Dengar dan sembang . Hehe . Sembang dengan kawan akulah . Boringlah katakan ._.

Lepastu lepastu ada persembahan kawad kaki kemuncak . Kawad kaki tu dimulakan dengan perempuan . Diorang kawad berterabur weh =.= Kesian diorang kena gelak akibat diorang tersalah hentak atau apa entah . Aku tak tengok sangat because sakit hati TT__TT Macam mana aku tak sakit hati tahun lepas aku masuk kawad sekadar jadi simpanan . Dapat johan tak bagi dekat aku sijil . Kedekut nak mampoih -.- Bagi dekat beberapa je . Yang dapat sijil hari tu tak nak masuk pulak . Memang rugi bagi dekat diorang tu >.< Geram gila !

Kawad kaki lelaki punya okeylah . Tak banyak kesalahan macam kawad kaki perempuan tu -.- Lantak ah . Aku tak nak ambik tau . Biarlah diorang yang tanggung sendiri . Do your own business right ? That's why aku buat kerja sendiri . Broken grammar . Abaikan lol . Aku memang macam ni . 


Rehat sambil minut kopi XDD
BAI



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Ponteng xD


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Haiiiiiiiiiiiii . Boring jugak pergi sekolah hari ni . Mood hari ni serupa sekolah yang sunyi . Hehe . Nak buat macam mana , dah rasa macam tu lol . BI bosan . KHB cikgu takde . Memang syiokkkkkkkkkkk . Haih . 

Aku nak cerita benda tulah . KHB Cikgu takde . Aku tak siap Math , aku buatlah dekat kelas sebelah . Buat dekat kelas aku maknanya kena duduk dengan lelakilah . Habis buat Math aku pergi kelas aku simpan barang then pergi pulak tandas .

Lepas pergi tandas aku tengok kelas sebelah ada cikgu . Tak berani nak masuk . Aku kan pemalu ? -.- Aku masuklah kelas aku duduk sorang-sorang . Lelaki tadi entah kemana . Lepas beberapa minit je lelaki lelaki tu masuk pulak . Haih . Kacau daun betul . Aku buat tak tau then sambung tidur . Diorang halau pun aku buat tak tau . Hehe . Ceh , malu ke tu ? -.- Punya syok tidur sampai termimpi-mimpi sekali lolxD . Apalah nak jadi ? ._.

Masa rehat pun aku tak sedar . Tidurlah hanyut dibawa mimpi . Ayat sastera yang tak sempurna . Hancur xD Nasib baiklah masa rehat tu aku sedarlah jugak . Lari lintang pukang pergi kantin beli makanan . Diorang lelaki mana ingat nak gerak aku . Lepas rehat ada Math . Boring -.- Boring -.-


Jalan senyap-senyap supaya orang lain tak tau . xD
BAI

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Lontar Peluru


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hai . Memalam buta pun sempat lagi post . Haih . Nak buat macam mana , aku tak nak blog ni bersawang . Lagi-lagi sekarang aku dah jarang post . Blog jarang kena hias . Sekarang blog aku dah kurang info dan tak lawa lol . Haih . Abaikanlah korang .

Petang tadi ada pertandingan akhir . Bukan lari 100 , 200 meter tu . Yang tu untuk Hari Sukan . Yang ni aku masuk lontar peluru . Dari tahun lepas aku masuk tapi tahun lepas aku sekadar simpanan . Tahun ni memang dipilih masuk tapi untuk rumah biru . Tahun lepas rumah merah .

Tension aku masuk lontar peluru tu ._. Payah kot . Aku ni memang bukan badan kecik . Tak kurus pun . Tapi peluru tu memang berat . Beratnya macam bola bowling tu tapi lagi berat dari bola bowling . Fahamkan sendiri . Aku pun tak tau macam mana nak terang . Aku ni tak datang latihan pulak tu memang patut kalah . Haih . Kesian aku . Tak pernah sekali pun aku menang untuk lontar peluru .

Takpe nanti aku masuk lagi . Masuk lari pulak . Jangan risau aku akan menangkan jugak untuk acara ni . Tak puas hati -.- Korang jom ramai-ramai support aku . Aku gementar jugak ni . Latihan apa pun tak buat . Joging pun tak joging . Memang takleh harap . Lantak ah . Buat yang terbaik !


Gambar yang takde kena mengena -.-
BAI 



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

AMARAN KEPADA FOLLOWERS !


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hai korang . Gambar di atas tiada kena mengena . Dengar baik-baik . Pandang dengan teliti apa yang hendak diberitahu . Aku memang serius dengan benda ini . Aku memang tak suka orang buat macam ni .

Firstly , kepada yang follow aku please inform dekat chatbox . Senang aku nak balas follow korang . Jangan letak email . Letak link blogger korang dekat chatbox tu . Faham ? Nanti korang follow blog , aku pulak tak follow korang . Sebabnya cuma benda tu . Jangan salahkan aku bila aku tak follow korang pasal benda tu .

Secondly , Bila aku dah follow korang jangan tak follow balik . Aku dah inform dekat chatbox korang . Kalau takde chatbox pasanglah chatbox dekat blog korang . Senangkan orang yang nak follow blog korang . Tak susah pun pasang chatbox tu . -_-

Thirdly , jika aku tak follow balik tu aku mintak maaf banyak-banyak . Bukan tak menarik . Tapi mungkin aku tak buka blogger dalam beberapa hari tu . Ataupun korang tak inform dekat chatbox tu . Sedikit sukar nak membalas follow korang . Betapa pentingnya korang kena inform dekat chatbox tu . Nasiblah kalau tak inform . Aku tak dapatlah nak follow balik .

Cuma tiga je amaran . Kalau ada sebarang ayat yang menyinggung perasaan korang aku mintak maaf banyak-banyak . Bukan niat aku nak sakitkan hati korang . Tolong ambil perhatian atas semua amaran yang diberi .

BAI


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Imagine


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hello . Bayangkan ? Imagine ? Fahamkan jelah . Aku cuma nak meluahkan perasaan je . Aku sentiasa tak puas hati ._. Lagi-lagi pasal ni . Yang lain tu aku boleh terima dengan redha lagi . Tapi yang ini aku susah nak terima lol . Payah dan ambik masa .

Aku dah mintak maaf dia masih duduk buat macam aku sakitkan hati dia lagi . Okey fine salah aku sebab tuduh kau , adik kau pukul dia . Tapi masa aku cakap benda ada kot tahu ? Aku dah cakap dekat dia pasal benda tu . TAK PASTI . Tapi dia nak jugak main cari gaduh . Bila dah gaduh aku yang kena tanggung . Semua yang aku cerita dia bagitau . Aku tak suka sebab hal yang dia nak bagitau semuanya tak membawa kebaikan pun .

Tadi dia buat hal lagi . Aku sentiasa tak puas hati pasal ni . Dia tu dah berubah banyak . Pakai stokin pendeklah kain pendeklah . Mengikut je tahu . Nasib baik aku jenis boleh kawal diri . Ingat tadi nak mengamuk je . Nasib je aku boleh bersabar . Tawakal jelah . Someone bagi aku happy balik . Bad mood sebab dia je .

Esok ada pertandingan akhir . Aku masuk ._. Aku masuk ._. Getar seluruh badan bila tahu esok dah kena lawan . Aku masuk lontar peluru . Nasib baik dah biasa . Kalau tak patah tulang tangan aku . Hehe . Biasa-biasa aku pun bukannya pernah menang . Berat jugak peluru tu . Bukan peluru pistol lolxD Bola berat tu . Kecik-kecik tu . Tolong bagi semangat dekat aku . Takut TT__TT



Ppyong


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Happyyyyyyy Birthdayyyyyyyyyyyy Yonghwaaaaaaaa CNBLUE


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hai korang . Walaupun aku fangirling kpop tapi aku jarang ucap birthday dekat diorang . Aku ucap birthday dekat bias aku je banyak kot . Aku bukannya ingat sangat birthday diorang . Aku ingat yang tertentu je . Nasiblah ._.

Aku ucap lambat sikit . Jangan Yonghwa wife . kekeke~ Sempena 22 June 2012 telah berlangsungnya birthday Yonghwa . Betul ke apa aku tulis ? Hehe . Tarikh birthday dia ialah 22 June 1989 kan ? Betul ke ? Nasiblah korang ._. Apa-apa pun Happy Birthday Yonghwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! ! Yonghwa pun handsome . Dalam banyak-banyak member dalam group CN Blue dia yang paling handsome . lolxD 

Jangan risaulah . Aku tak curi Yonghwa dari korang . Aku belajar nak setia dekat bias . Payah tau . Banyak sangat laki handsome dalam group lain-lain . Tengah belajar ._. Tengah belajar ._. Aku tahu korang mesti setia gila dengan bias korang . Aku tengah belajar . Sabar ajelah . Jom kita tatap gambar Yonghwa . Tulis panjang-panjang bukan korang baca pun . 






Gambar atas ni semuanya copy paste je . Malas nak buat . Untuk Min Hyuk aku sangguplah nak buat . kekeke~ Untuk ni biasa-biasa jelah . Takut wife Yonghwa marah pulak kalau aku buat lebih-lebih . Dahlah aku wife Min Hyuk BTOB tu . Nanti dia jelez habis aku . HAHA . Merepek je aku .

Ppyong






Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Sukantara


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hai . 19/6/2012 adanya sukantara SMK AIR MERAH . Aku semestinya join . Sukantara untuk bagi markah dekat rumah sukan . Semua wajib join sukantara supaya rumah sukan dapat markah . Sesiapa yang tak datang rumah sukan dialah yang paling down . Nasib koranglah yang rancang tak nak datang sukantara . Dengan bangganya dirasmikan rumah sukan korang paling terbawah .

Aku rumah sukan biru . Sekali seumur hidup aku rumah sukan biru . Selama ni aku rumah sukan merah . Tak pernah sekali pun aku rumah sukan biru . Hijau kuning lagi tak pernah . Aku memang tak suka warna hijau kuning . Nasib tak masuk rumah sukan tu . Antara terlemah je .

Sukantara kali ni cuma lontar peluru dengan lari 100 meter . Senang je kan ? Kalau tak boleh lari jalan . Aku sangatlah bernasib baik . Aku lepas semua tu . Lari diberi masa 17 saat . Aku lepas . YAHOOOOOO ! Jarang-jarang dapat lepas tu . Tapi aku memang selalu lepas . lolxD Lontar peluru lepas satu garisan je . Bola berat macam dengan apa lagi . Memang jangan haraplah aku lepas tiga . Walaupun berat badan 40 lebih jangan harap yang tu terjadi . 



Biru black smoke tu . HAHA . Aku suka biru laut je . Biru lain pelik je . Hitam tu abaikan . Fokus warna biru je . Kalau kau fokus warna hitam , aku tembak kau . Kekeke~ Sokong rumah biru ! ! ! Jangan sokong rumah lain . 

BAI


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Segmen : Tambah Follower Blog



Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hello . Aku join segmennnnnnnnnnnnn ! HAHA . Jom join sekali . Jom Jom . Korang cuma perlu klik link tu untuk blog Cik Purple yang buat segmen ni . Korang tak rugi pun join segmen ni . Aku jamin senang je join dan tak rugi join . 

BAI


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

My new dongsaengs


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hai Hai Hai . Aku dapat unnie baru lagi . HAHA . Tak sangka lolxD Aku kenal lama dah . Siap main tweet dengan dia lagi . Tapi sekarang baru aku mintak dia jadi kakak angkat aku . Haih . Nak buat macam manalah kan aku kan pemalu . tsk . Ah , memang happy ! ! ! Unniee.....

Jangan ingat aku lupa unnie first aku . Aku sayang lagi unnie first aku . Perangai gila-gila macam aku . Tak kisahlah . Apa-apa pun aku sayang semua unnie aku . Semua unnie aku baik-baik belaka . Perangai lebih kurang macam aku . Memang bestlah kan . 

Weeeeeyyyyyyyyy ! ! ! Aku memang tak pandai nak buat ayat panjang berjela macam post orang lain . Jadi janganlah kritik post aku . Haih . Bilalah nak pandai buat post panjang berjela macam orang lain .  lol aku tak pandai . BM aku pun B je . Manalah nak pandai buat post panjang panjang . Dalam karangan pun aku buat patah perkataan sama macam dia suruh . Nak suruh 200 patah perkataan pun tak boleh . Malang~ D

Ppyong


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Danger Love Part 4 2/2


Part 4 2/2
Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hai korang . Aku dah sambung part 4 2/2 . Aku nak mintak maaf banyak-banyak okey . Yang hari tu korang part 4 tu dah ditukar kepada 4 1/2 . Aku rasa part 4 tu pendek sangat jadi aku tukar part 5 tu jadi part 4 2/2 . Fahamkan jelah . Aku pun pening tengok ayat aku sendiri . Haih .


Lama kan aku tak online facebook blogger twitter dan banyaklah . Bukan malas la . Takde kesempatan . Semalam aku sempat online facebook . Yang lain aku biar je . Aku layan my dongsaengs . HAHA . Bestlah layan my unnie . Aku dapat unnie baru lagi . Sebenarnya kenal lama dah . Aku baru buat permintaan nak jadi adik angkat dia . Unnie tu pun best . Nanti aku kenalkan .


Ppyong


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Dongsaengs mention aku dalam post !


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hai korang . Aku dapat kakak baru . Macam kakak angkat jelah . Nama dia YANA . Tapi aku tak panggil nama dia . Panggil macam biasa padahal dia lagi tua dari aku . Dasar tak hormat orang yang lagi tua . HAHA . Aku tak biasa panggil kakak adik . Lagipun kat rumah ada panggilan tersendiri . Macam Along Angah . Lebih kurang macam tulah .

Unnieeeeee , adik kau pun nak mention unnie dalam post . Tak adil unnie sorang je mention adik dalam post . HAHA . Aku suka cakap banyak ke ? Dengan kawan alam maya aku buatlah macam tu . Kat sekolah aku ni pendiam . Tak berapa cakap . Kawan pun tak banyaklah kan ?
Biarlah aku nak enjoy dengan unnie dengan kawan alam maya aku . Aku nak juga merasakan ada kawan real ambik berat .

Unnieeeeeeeee , aku kahwin dengan Min Hyuk BTOB tu . HAHA . Adik main-main jelah . Adik minat Min Hyuk tu macam orang lain minatlah . Okey saja berlagak tak nak share Min Hyuk . Padahal dalam hati buat tak tau je sape nak dekat Min Hyuk . Jangan risau . Korang rembat je Min Hyuk dalam realiti . Aku rembat Min Hyuk dalam mimpi je . HAHA . Ambiklah . Siapalah aku nak kahwin dengan Min Hyuk . Lagi-lagi umur aku yang masih mentah .

Unnieeeeee , adik saja je berlagak matang padahal perangai macam budak-budak . Mintak maaflah kalau guna perkataan 'aku' 'kau' dengan unnie . Tak tau pulak unnie tua daripada adik . Unnie bagitau baru adik tau yang unnie tua dari adik . Alahai , kesian aku . Jangan marah unnie . Nanti adik panggil kakak . Kakak panggil adik . HAHA . Ye , kakak tersayang . #jangan muntah .

Makin lama aku post makin merepek aku tulis . Mintak maaf jika ada perkataan yang mungkin menyakitkan hati korang terutamanya hati Unnie . Pertama kali ada Unnie yang suka KPOP sama macam aku . Suka suka suka . Ah , rindu unnie . Tiap-tiap kali balik sekolah mesti buka facebook teringat unnie . Unnie mana ? Nak kacau unnie . ;)

Sayonara


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

GHGHGHG


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hello . Sekarang aku dah jarang post . Aduh . Sorry tau korang . Aku layan group paling best pernah aku jumpa . Nama group tu secretlah . HAHA . Dah masuk group dapat kawan best-best . Dioranglah kawan terbaik aku . Peramah tau diorang tu . Tak sangka aku mula-mula masuk dah dapat kawan . Kalau tidak susah benar nak dapat kawan tau . Bersyukur apa yang ada . 

Korang tengok korang tengok . Apehal tajuk aku pelik sangat . HAHA . Aku tak tau nak letak tajuk apa dah . Otak sudah blur . Tak tau nak fikir tajuk apa . Jadi post dia pun  bercampur aduklah . Bacalah dengan senang hati . Jangan konfius . Pastikan mata anda sentiasa terlekat di post ini . Okey , aku merepek .

Tengok sekali lagi . Kenapa aku guna font berkaler hitam . Haih . Aku malas nak tukar kaler dah . Jadi nasiblah sesape yang baca . Sorry kepada yang baca . Aku dah mula guna 'aku' . Malas nak guna nama . Lambat kot . Aku tulis pastu padam . Penat aku nak post macam tu . Jadi bersabarlah . Jangan pulak cakap aku tak hormat korang sebagai yang lebih tua . Cuma lebih senang je .

BAI


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Tired because school !


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hai korang . Sekarang dah kena sekolah . Tak boleh cuti lagi ke ? Penat . Buat kerja itulah inilah . Aduh ! Lepastu dapat markah peperiksaan . Buat aku gementar tiap-tiap hari tunggu markah periksa tu . Gamaknya nak dekat aku tak berapa study jadi memang takutlah . Lagi-lagi Math . Memang boleh buat orang takut Math tu . HAHA . Huuuu .

Kalau dah dapat markah periksa mesti kena buat pembetulan . Aku tak suka !!! ._. Tolong aku . Dapat markah sikit semestinya kena buat pembetulan banyak kan ? Jadi itulah yang akan terjadi kepada aku . Nak menangis pun ada . Banyak bersabar . Jom tengok markah periksa aku .

Bahasa Melayu - 68 atau 70 (ada penambahan markah)
Bahasa Inggeris - 70 
Science - 51
Mathematics - 36 (gagal)
Geografi - 65
KHB (PK) - 47
Agama - 61
Sejarah - 68
Teruk kan ? Alah , aku tahu aku tak pandai macam orang lain . Aku biasa je . Tak istimewa macam orang lain . Mathematics tu Alahai . Lemah kot . Gara-gara guru dulu tu . Dia ajar aku tak faham . Jadi macam nilah . Sabarlah . Aku akan berusaha lebih untuk periksa nanti punya . 

BAI

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Min Hyuk Nerdy


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo 

Hye . Lama tak post . Pemalas ni . HAHA . Sebenarnya lama dah Nara on blog facebook apa semua lah . Tapi malas nak post . Apa jadi sama diri ini ? Teruk tak Nara ni ? HAHA . Kutuk diri sendiri pulak Nara ni . 

Atas tu gambar my bias tu . Jangan curi ! HAHA . Min Hyuk versi Nerdy . Nara suka Nara suka . Dah jadi macam upin ipin pulak . Min Hyuk dah banyak fans . Nampaknya Nara banyak madulah . Tak sanggup nak hadapi kenyataan . Ingatkan Min Hyuk tak ramai sangat fans girl . Tapi kenyataan beginilah . Banyak jugak . Tahankan cemburu . HAHA . Takpelah . Nara sanggup jadi madu . Nara nak kahwin nombor 1 dulu . HAHA . Merepek aje Nara ni .

Nara dah tak tahan dengar orang kutuk KPOP . Tolonglah . Sabar Nara . Aduh . Payahnya jadi KPOPERZ . Kena telan semua kutukan yang orang beri . Perlu ke semua ni jadi ? Tak patut . Mulut manusia siapa boleh halang . Yeah , nobody perfect . Tapi sekarang tak perfect pleaselah jaga mulut anda . Anda kutuk pun hanya mendapat dosa bukan pahala . Jadi please ingat tu .

Ppyong


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Picture only


Ulzzang Boy

Who is this ?

Omo . Like cat . :D

Eh ????
Ppyong 




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

First time do fanfic posters


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hai . Korang tengok lagi tajuk atas tu ? Fahamkan sendiri . Okey . Tengok jugak gambar kat atas ni . Apa benda tu ? Okey , itu poster fanfics Nara . Nara sekarang tengah buat fanfics jadi teringinlah nak buat poster fanfics sendiri . Nara dah takmau menyusahkan orang jadi Nara belajar buat sendiri . Hasilnya beginilah for beginner macam Nara .

Terima kasih Unnie Diyana sebab tolong buat poster fanfics haritu . Yang itu akan jadi poster fanfics ke-1 . Nara nak buat dua poster fanfics untuk first fanfics Nara . Korang bagilah sokongan kat Nara tau untuk buat fanfics tu . Nara nak sambung waktu sekolah . Bukan waktu sekolah yang dekat sekolah . Masa balik sekolah lah . Nara suka buat time tu sebab takde gangguan dari sesape pun .

Terima kasih jugak kepada Unnie Nana sebab buat tutorial tentang cara membuat poster fanfics Angst . Sebab dia jugaklah Nara berjaya buat poster fanfics kat atas tu . Kalau tak sampai bila pun poster fanfics tu tak akan menjadi . Dulu Nara pernah tapi tak pernah jadi dan tak elok untuk digunakan . Nara pun gembira sebab first time terjadinya poster fanfics .
Nara tau poster fanfics tu buruk . 

Korang jangan lupa baca fanfics Nara tau . Poster atas tu akan digunakan nak dekat akhir cerita . Nara tak akan guna lagi sebab dah ada poster yang Unnie Diyana buat . Jadi tunggu jelah . Nara harap fanfics kali ni dapat sambutan yang lebih hebat dari fanfics dulu . Thankyou again to all of you who helping me . 

Ppyong


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Segmen : Pencarian Blogger Follower Bawah 500


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo .

Hai . Nara join segmen . Jom join jika followers kurang daripada 500 . Tepat 500 tak boleh . Bawah 500 . HAHA . Nak join click banner segmen tu . 

Followers - 435 
Tamat segmen - 12 Jun 2012 , 10 pagi . 


BAI



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Download KPOP song


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo 

Hai korang . Nara masih dalam keadaan malas . Kerja sekolah belum siap . PABO ! Why you so lazziness ? HAHA . Musim apa ni ? Kenapa Nara malas macam ni ? Nara sekarang dah rasa macam demam . Syuh ! Pergi jauh penyakit demam . Penyakit macam ni patut dihalang dengan cepat . Tapi Nara buat tak tau . Makin bertambah la . Aduh ! Bagaimana ? Malas makan ubat jugak . 

Nara nak download banyak-banyak lagu korea . HAHA . Ubat apabila Nara kebosanan . Kalau dengar lagu tenang je . Korang nak download tak ? Free je . Hehe . Korang kena la search kat google . Dapat jumpa . Hohoho . Tapi pilih 4shared la . Senang kot . Nara suka guna 4shared sebab senang download dan free je . Tak perlu bayar .  Senang je kan ?

Sayonara


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Lazziness


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hai . Memandangkan Nara lama tak post jadi blog Nara dah macam takde orang dah . HAHA . Blogwalking pun dah malas . Nak buat apa-apa pun malas . Dan sebab malas ni la apa yang Nara buat semuanya tak jadi . Huh . Gila . 

Tadi nak buat poster baru untuk fanfics . Ni nak buat yang kedua . Yang pertama dah dibuat oleh Unnie Diyana . Thankyou very much . Nara buat pun tak jadi apa-apa . Tadi hampir sejam buat apa pun tak jadi . Boleh gila Nara . PhotoShop tu yang tak betul ke Nara yang tak pandai . HAHA . Dua-dua ada betulnya . Kekeke~ Relax kejap . Tarik nafas hembus . Nak hempuk laptop pun ada tadi . Akibatnya Nara padam terus tak buat apa . HAHA .

Okey . Kita tengok poster yang Unnie Diyana buat . Unnie buat cantik . Nara buat buruk . HAHA . Buruk apanya . Jadi pun tak . Nara tau , Nara takde kemahiran buat fanfics poster . Nak warna melukis pun cincai je . Lagi lagi guna laptop . Lagi tak jadi . Okey scroll down to see Unnie Diyana artwork . Cantik tak ? Cantik kan .


Mari ramai-ramai tepuk tangan tengok artwork Unnie Diyana . Cantik sangat . 
Thankyou again Unnie Diyana . Want read my fanfics ? Okey , you click FANFICTION at Nara Insane . Fahamkan sendiri . HAHA .

BAI





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Segmen : We're KPOP Bloggers


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo 

Hai . Okey , Nara try masuk segmen . Lagipun ni about KPOP . Jadi takde masalah nak masuk . Boleh kenal-kenal dengan KPOP bloggers yang lain kan ? Tak rugi lol . Let's start .

Nak join click - Mrsbaekyeol's blogger
The rules
1. Ada blog dan warganegara malaysia.
2. Lelaki atau perempuan. Selain dari itu tidak diterima.
3. Follow blog Tieqa & Yeol-na dan like page INI
4. Buat entry bertajuk " Segmen : We're Kpop Bloggers". Kemudian,
letak banner di atas dan linkkan ke entry ini.
5. Jawab soalan yang diberikan.
6. Letak link entry anda di kotak comment blog saya
7. Tag sekurang-kurangnya 2 orang rakan kpop bloggers.
dan pastikan mereka tahu.
8. Tarikh tutup : 10/6/2012

Questions
1.Sejak bila korang mula meminati music KPOP ?


Nara mula minat music KPOP pada 2010 mungkin . Tapi lama jugaklah . 


2.Apa yang bestnya tentang KPOP yang orang lain perlu tahu ?


Nara suka KPOP sebab banyak group diorang menyanyi sambil menari . Diorang punya menari lain dari Malaysia dan ia membuatkan Nara tertarik . Orang lain perlu tahu bahawa KPOP bukan menyanyi biasa-biasa macam dekat Malaysia . Tapi Malaysia ada jugak tapi tak menarik . HAHA . 


3.Favourite artist/group ?


Super Junior
Infinite 
BTOB
SHINee
Nu'est
Teen Top
Big Bang


Sikit-sikit sudahlah . *smile


4.Siapa ultimate bias korang ?



Min Hyuk from BTOB group
5.Antara banyak2 blog kpop bloggers . Blog siapa yang selalu korang review . Nyatakan 2 sebab .

Nana Johari's blogger

Pertama , mungkin tutorial . Kedua , banyak info KPOP .


TAG - Mira | Cheq Nida


Teringin join . Akhirnya tercapai jugak untuk post benda ini . 

BAI











Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Bias baru lagi . Dari EXO-K .


Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hye . Okey . Korang dah tengok tajuknya kan ? Nara tukar bias lagi . Tapi tak boleh kalahkan Min Hyuk BTOB group . Dia lagi handsome . Dulu Myung Soo dari Infinite group . Dulu memang minat gila tapi tak tau pulak boleh tukar bias lagi . Nara kenapa kau tak setia ?! Ahaks . Marah diri sendiri yang suka tukar bias . Tak boleh nak setia . LOL . Sape sangka ? Kebanyakan bias Nara rambut kaler hitam . Macam buta warna je . Koko kot . AA ._. Lantak la . Abaikan . T__T

Latar belakang Suho akan Nara letak kat sini . Rajinkan diri untuk membaca . Nama sebenar dia Kim Joon Myeon . Comel nama tu . Nama pentas dia Suho . Tarikh lahir 22 May 1991 . Apasal lambat sangat tarikh lahir tu ? Eish , perbezaan yang ketara antara Nara dengan Suho . Leader dalam group Exo-K . Leader lagi . Super Junior Nara pilih Lee Teuk . Tetap leader . TT__TT Darah jenis AB . Lagi tak sama . Ceh , Abaikan .

Kalau Myung Soo banyak jugak persamaan . Kalau Min Hyuk banyak perbezaan . Okey , Nara tahu payah nak cari bias yang banyak persamaan . Suka pun sebab rupa dan suara . Selalu macam tu kan ? Eh , mungkin tak kot . Nara je kot . Hehe . Apa-apa pun Nara selalu pilih bias macam tu . Memang tak berubah .



BAI


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

DON'T READ


Laptop Nara tu . HAHA .
Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo

Hey . Lama gila Nara tak update blog . Blog ni pun dah bersawang-sawang . Orang yang masuk pun boleh bosan . HAHA . Entry yang Nara buat bukan best untuk dibaca . Adess~ Jadi..Jadi..Termenung sambil mengira bintang . Ahaks ! BAI .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment