Jaejoong Gelar Fans Meeting di Turki

Assalamualaikum dan Annyeonghaseyo.

Jaejoong Gelar Fans Meeting di Turki

Kapanlagi.com - Member boyband JYJ , Kim Jaejoong (26) bakal menggelar fans meeting independent di Turki. Acara tersebut bakal berlangsung pada tarikh 5 Februari di Ankara University.
Berita fan meeting tersebut diungkap oleh Kementerian Budaya, Sukan dan Pelancongan Korea serta dilansir oleh Allkpop. Tujuan fans meeting tersebut untuk menyebarkan Hallyu wave dan program pertukaran budaya di antara kedua-dua negara.
Menariknya tiket untuk fans meeting tersebut langsung sold out dalam jangka masa setengah jam. Memang kedutaan besar Korea di Ankara hanya menyediakan tiket limited sebanyak 600 orang.
"Kami boleh melihat kesan dari Hallyu wave di Turki, di mana lebih daripada 2,000 orang mendaftarkan diri untuk mendatangi fans meeting tersebut dalam masa beberapa jam. Kami bahkan menerima banyak panggilan telefon dari orang-orang yang tidak dipilih," kata Embassy Korea.
Salah satu akhbar besar di Turki, Milliyet juga melaporkan bahawa digelar fans meeting pada tarikh 1 Februari lalu, di mana bukan hanya Jaejoong namun semua member JYJturut mengikuti acara tersebut.
Sejak ditayangkannya drama Korea pada tahun 2005 lalu, ada begitu banyak minat kepada K-Pop dan kebudayaan Korea. Turki juga mempunyai satu fan kelab yang menamakan diri mereka Korea Fans, di mana dianggotai lebih daripada 40,000 member aktif.
Hye korang !Adakah anda disana ?^^ff tu tunggu lah ye.Masa tak mengizinkan.>,<Post lagi.:DKalau ada masa Irah post banyak-banyak !HAHAHA !^^ByeBye:DKalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 comment: