Ini Dia Berita K-Pop Paling Mengejutkan Tahun 2011

Ini Dia Berita K-Pop Paling Mengejutkan Tahun 2011

Assalamualaikum|Annyeong|Hello.

Kapanlagi.com - Diambil dari soompi.com, sama seperti di dunia hiburan di pelbagai belahan dunia, Korea juga mempunyai banyak sekali skandal yang paling mengejutkan sepanjang tahun. Nah, jadi apa saja berita yang mengejutkan pada tahun 2011.
1. Lee Min Ho dan Park Min Young mengakui sedang berkencang. 

Pasangan dari drama SBS, City Hunter ini rupanya mengakui bahawa mereka menjadi kekasih dalam kenyataan tak lama selepas drama mereka berakhir, dan sampai saat ini belum ada gosip negatif soal hubungan mereka. Mengikuti jejak mereka, ada Goo HaraKara dan Yong Joon Hyung B2ST pada Jun lalu, Lee Hyori dan Lee Sang Soon pada November dan Sunye Wonder Girls bersama-sama dengan seseorang di Amerika.

2. Kemalangan kereta Daesung. 

31 Mei 2011, kira-kira pukul 1.30 pagi, Daesung Big Bang tidak sengaja melanggar pemandu motosikal yang terluka akibat kemalangan sebelumnya. Pengendara itu akhirnya meninggal, tapi setelah penyelidikan berbulan-bulan, terbukti bahawa Daesung bukanlah penyebab kematian pemandu motor itu.

3. Orang asing menarik Taeyeon SNSD di pentas. 

17 April 2011, Taeyeon ditarik oleh orang asing saat tampil Main Devil Main di acaraAngel Price Music Festival . Tidak ada keselamatan dalam acara itu, namun salah host acara itu dan Sunny SNSD akan datang dan menyelamatkan Taeyeon.

4. G-Dragon yang terkena masalah penggunaan ganja. 

Leader Big Bang , G-Dragon pada awal Oktober lalu dikenalpasti positif merokok yang mengandungi ganja. Melalui ujian rambut, pihak berkuasa membuktikan GD positif mengandungi sejumlah kecil ganja. Namun itu rupanya kerana GD yang tidak sengaja menerima sesuatu yang disangkanya merokok ketika berada di Jepun. Pihak kejaksaan memutuskan GD tidak.

5. Pernikahan rahsia Seo Taij i dan Lee Ji Ah . 

Lelaki yang disebut Presiden budaya K-Pop, Seo Taiji , seorang penyanyi legenda yang membantu mendirikan aliran muzik K-Pop modern memeranjatkan industri hiburan Apabila membuat tuntutan cerai pada pelakon Lee Ji Ah April lalu. Diketahui bahawa rupanya Taiji dan Ji Ah sudah berkahwin pada tahun 1997 lalu saat Ji Ah masih berusia 16 tahun, dan mereka berjaya menyembunyikan hubungan itu selama 14 tahun.

6. Han Ye Seul memboikot program Spy Myungwol . 

Ogos lalu, Han Ye Seul tiba-tiba meninggalkan pengeluaran drama KBS, Spy Myunwollantaran dirinya yang memprotes keadaan kerja yang buruk di Korea. Aksi tersebut menuai pro kontra di kalangan selebriti dan netizens.

7. Gerakan anti Hallyu Wave di Jepun. 

Julai 2011, pelakon Jepun anti Hallyu Wave, Sousuke Takaoka berkomentar yang mencetuskan kontroversi mengenai gerakan anti Hallyu Wave. Di mana Takaoka mengatakan bahawa dirinya tidak akan menonton TV Jepun yang terlalu banyak menayangkan program Korea dan menyebut muzik Korea sudah mencuci otak mereka.

Kesan berterusan mengenai anti Hallyu Wave di Korea adalah para penyokong menyerang pelakon Kim Tae Hee dalam penampilannya di drama Fuji TV, 99 Days with a star . Tidak hanya itu, MV girlband 2NE1 , Hate You disebut anti Jepun lantaran yang disinyalir menyinggung kejadian nuklear di Fukushima.
Itu berita yang mengejutkan bagi Irah >.<Ok.Berita ini hanya untuk yang ingin membaca.Irah tak mahu sebarang komen yang menyakitkan dan buruk-2 !


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 comment: