Tutorial : Scroll for Blog Archive



Tgk dah kan title dy ? Haaa..ary ni Irah nak wat tutorial ! Korang jom wat ! Ikut step tau..Hehe. :)

1.Login --> Dashboard --> Design --> Edit HTML --> Tick Expand Widget Templates

2.Korang cari kod ni(Tekan Ctrl+F serentak supaya pencarian menjadi senang)

<div id='ArchiveList'>

3.Sebelum korang jumpa kod yg di atas , korang akan jumpa kod ini kan ?

<div class='widget-content'>

4.Gantikan kod ini <div class='widget-content'> dgn kod di bwh


<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:200px'>
p/s : korang tukar size height 200px mengikut kesesuaian blog anda !

5.Preview dulu sebelum save ! (tkowt x jadi pulak)

6.Kalau dah menjadi korang save aje la.Ok ?!

kalau ada masalah komen.Ok ?

:)Selamat Mencuba(:




Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 comment: